miércoles, 31 de julio de 2013

NÚVOLS

         
  De vegades els núvols són blancs i d’altres grisos, però quan venen negres tot és obscuritat, també de dia, i el mateix li passa a l’anima. Passen i pareix que brollen del no res i quan mirem el cel quedem embovats amb els seus moviments. Cares, nassos, cavalls, monstres… apareixen davant nostre mentre imaginem noms i històries que ens agrada escoltar quan una veu estimada ens conta a l’orella d’on venen i on van aquells essers tan especials.


Si els núvols són blancs imaginem personatges amables i positius, bons i amics. Si els núvols són negres pareix que tinguen que ser roïns. A mi m’agrada el negre. Vaig llegir que en algunes zones d’Àsia el color del dol per la mort d’un familiar és el blanc. Els colors també tenen connotacions culturals. Jutgem a les persones pels colors que solen utilitzar per vestir-se, els utilitzem per demostrar el dolor, per transmetre alegria, segons el génere del nadó.



       Si els núvols són negres pensem que plourà de seguida, una gran tronada ens amenaça. Rajos, llamps, só, claror intermitent, obscuritat, por a la natura, por a allò que no controlem. Si no hi ha núvols el sol ens calfa prou o massa segons qui opine però sempre, al nostre territori, amb molta llum i amb ànim per a viure.

       Quan la lluna plena ens visita cada mes el núvols juguen amb ella a amagar-la, a tapar-la, a fer un vel perquè la imaginem màgica, bruixeta. Sempre eixe cotó que veem al cel vol dir-nos alguna cosa, si el mirem ens dirà coses boniques o coses lletges però mai estarà mut, i si no ens diu res serà que nosaltres estem sords i cegos per a sentir la natura amb tota la seua esplendor.

       Imagina el teu núvol, dibuixa’l de “cotó-en-cel” a qui estimes i et dedicarà un somriure que farà palpitar el teu cor per gaudir un gran dia.

1 comentario:

  1. Gràcies, Regina per regalar-nos esta reflexió tan bonica. Me'n vaig a mirar el cel... que crec que avui hi ha algun nuvolet.
    No coneixia el teu blog, me l'anote.

    Carme

    ResponderEliminar